Bida ta Dushi! - Reisverslag uit Oranjestad, Aruba van Thalia Santing - WaarBenJij.nu Bida ta Dushi! - Reisverslag uit Oranjestad, Aruba van Thalia Santing - WaarBenJij.nu

Bida ta Dushi!

Blijf op de hoogte en volg Thalia

12 Augustus 2013 | Aruba, Oranjestad

Oftewel: het leven is goed! Want hier is alles nog steeds goed op het zonnige eiland. Hoewel, zonnig is het niet altijd, want we hebben al een paar flinke regenbuien meegemaakt. En dat terwijl het regenseizoen nog niet eens is begonnen.. Maar ach de buien stoppen zo weer en het scheelt weer een stukje lopen naar de zee/het zwembad. Ons bezoek is inmiddels weer vertrokken en de laatste week van Redmar’s verlof is nu voorbij. Die laatste week hadden we ons wel even anders voorgesteld, want de auto ging kapot. Eerst alleen een scheurtje in de radiateur, maar later bleek ook nog een andere cilinder kapot te zijn gegaan. Flink dure grap, 2600 gulden (omgerekend zo’n 1100 euro), en de auto voor een week kwijt. En zonder auto kom je hier echt nergens. Dus voor twee daagjes maar even een auto gehuurd. Dan konden we even snel de rekeningen betalen en dan naar het strand. Dachten we.. Want iedereen moest blijkbaar zijn rekeningen betalen, want dat gaat hier niet per acceptgiro maar je moet zelf naar het bedrijf toe. En dat was heerlijk 2 uur wachten voor 2 minuten werk. Daarnaast moesten we onze verhuizing nog doorgeven bij Censo, en dat was ook weer 1,5 uur wachten. In dat opzicht missen we Nederland wel een klein beetje hoor, waar alles toch stukken beter geregeld is. We waren van plan om ons duikbrevet te halen in de vakantie, maar door de dure reparatie en geen auto beschikbaar wachten we daar maar even mee. Gelukkig hebben we daar nog 10 maanden voor :-)
Met Linda en Maarten hebben we nog een dagje een jeep gehuurd voor Arikok (natuurpark). Eerst het gedeelte bekeken waar wij zelf al zijn geweest en daarna nog doorgereden naar Conchi (natural pool). En dat kost wel even wat moeite om er te komen! Een wilde rit over rotsen en mini zandweggetjes. Maar dan heb je ook wat, de natural pool is erg mooi. Helaas wel m’n zonnebril kwijtgeraakt: de golven slaan nogal hard tegen de rotsen en als die golven over je heenkomen kan ik uit ervaring zeggen dat dit best hard gaat. Ik kan het verder wel gaan omschrijven, maar ik zou zeggen: zie de foto’s :-) Verder hebben we met z’n vieren heerlijk aan het strand gelegen, in Oranjestad gewinkeld en op stap geweest.
Tja wat nog meer te vertellen? Het leven gaat zijn gangetje wel. Snorkelen blijft mooi om te doen hier, zal niet gauw vervelen. Al van alles tegengekomen: grote maanvissen, een blue parrotfish en zelfs een murene. Brrrr die hoef ik niet nog een keer tegen te komen. Zag ineens een enorm zwart/geel ding bij Redmar’s voeten zwemmen. Jakkes. Wanneer het volgende bezoek komt hoop ik meer onderwaterfoto’s te kunnen plaatsen want mijn moeder heeft een goede onderwatercamera. Want ja die komen er ook al aan over twee weken! Heel erg veel zin in om hen alles te laten zien. Enige minpuntje is dat Redmar volgende week op HurEx (hurricane exercise) gaat naar St. Maarten en Saba voor bijna 3 weken en ze dus maar 9 dagen ziet. Hij mist dus ook mijn verjaardag, snik!
Door de verhuizing en Redmar’s verlof ben ik later dan gepland aan het zoeken naar werk. Bij het Openbaar Ministerie hebben ze in ieder geval een vacature dus daar ga ik op solliciteren, en ik mail deze week de rechtbank ook nog even. Dus hopelijk kan ik in mijn volgende blog vermelden dat ik werk heb! Maar ach, ik moet zeggen dat ik me zonder werk ook nog wel even prima vermaak.. In de zon zitten verveelt nog niet! Deze week willen we alleen nog even een tv abonnement afsluiten, want we missen voetbal kijken op zondag haha.
Voor november zijn we ook nog een reis aan het plannen. (ja een vakantie tijdens een vakantie, wat een luxe..). Als Redmar vrij kan krijgen en alles gaat door zijn we van plan om te vliegen naar Orlando, daar drie dagen naar Disneyland te gaan (mijn droomwens komt uit hihi), wellicht nog naar SeaWorld, dan met een auto doorrijden naar Miami, onderweg nog een dagje naar de Everglades, en in Miami stappen we dan op een cruiseschip voor een week die langs Jamaica, de Bahama's, George Town (Kaaimaneilanden) en Mexico gaat.Dus hopen dat Redmar vrij kan krijgen en dan maar snel boeken!!
Voor nu zeg ik ayó en tot de volgende keer! Ohja en voor de nieuwste foto’s zie: http://www.mijnalbum.nl/Album=HTBWRI6L

• 12 Augustus 2013 - 18:29

Jeanette:

Nog tweeënhalve week....
    Inderdaad neem ik mijn nieuwe onderwatercamera mee. Ik hoop dat die mooie foto's en filmpjes maakt.
    Na onze vakantie laat ik hem achter op Aruba zodat Thalia en Redmar het hele jaar door de mooie vissen, schildpadden en koralen kunnen fotograferen.

• 09 September 2013 - 22:08

Robin:

Hee Redmar en Thalia,

Leuk om de verhalen te lezen! Zo te lezen is het nog steeds heerlijk genieten...
    Trouwens lekkere visjes die murenen, ik zou maar oppassen Red! Hoe was de hurEX? Thalia, weet jij al meer over de sollicitatie?
    Het zou wel een mooi reisje zijn... reisje :P Awesome!

Groeten uit Groningen

• 23 September 2013 - 11:20

Jeanette:

Inmiddels zijn we alweer terug in ons koude kikkerlandje.
    We hebben genoten van ruim drie weken Aruba. Ik vind het er nog mooier dan je op foto's kunt vastleggen en heb nu al heimwee. Natuurlijk naar Thalia en Redmar maar zeker ook naar de mooie stranden, het snorkelen en het prachtige weer.
    Thaal en Red, bedankt voor de heerlijke vakantie!