One happy island
Blijf op de hoogte en volg Thalia
11 Juni 2013 | Aruba, Palm Beach
Ondertussen zitten we hier bijna twee weken maar het lijkt al veel langer! Het is hier, zoals ze zelf zeggen, echt One happy island. Alles gaat heel gemoedelijk en lekker rustig aan. Dat merk je wel met autorijden als iemand 50 km/u gaat rijden in plaats van 80 blijft iedereen er lekker rustig achter rijden in plaats van te drukken of in te halen zoals in Nederland. Het autorijden is hier eigenlijk heel simpel. Er zijn 2 grote hoofdwegen waar je altijd weer op terecht komt dus verdwalen kan bijna niet.
Redmar is vorige week begonnen met werken en dat bevalt eigenlijk wel. Hij begint elke dag om half 7 en is rond half 3/3 uur weer klaar. Het is voor hem wel weer wennen dat hij bij de infanterie zit. Gelijk de eerste dag kon hij al mee om te gaan schieten. Verder is het veel sport. Waaronder mountainbiken, alleen daar is Redmar nog niet zo goed in haha. Vrijdag kwam hij terug met enorme schaafwonden, zie de foto's, aangezien de remmen het niet goed deden toen hij van de berg reed.
Met het huis gaat het helaas nog niet helemaal lekker. De wasmachine bijvoorbeeld doet het niet en zo zijn er nog een aantal dingen kapot. Daar komt nog bij dat de elektriciteit niet lekker werkt. Zaterdagnacht viel hij voor het eerst een paar uur uit. En ik kan zeggen dat het hier niet echt lekker slaapt zonder airco! Zondagavond viel de elektriciteit in de woonkamer uit en die is daar ook niet meer teruggekomen. Vanwege de mankementen en het feit dat de huisbaas niet echt lekker te bereiken is, en hij bovendien alles al gemaakt zou hebben voordat wij kwamen, gaan we misschien wel op zoek naar een nieuw huisje. We hebben gisteren een boze mail gestuurd en mocht er binnen 7 dagen niks gebeuren dan kunnen we op zoek. Althans op zoek, eigenlijk hebben we al wat gevonden wat nog steeds vrij is. Wel fijn dat we defensie nu hebben want zij gaan er ook achteraan. Als we verhuizen halen ze in elk geval onze borg terug dus daar hoeven we dan zelf niet achteraan.
Vanochtend heb ik Redmar in alle vroegte naar de kazerne gebracht zodat hij 's middags met onze auto terug kan rijden. Ja ja we hebben er één gekocht! Voor de liefhebbers: het is een Nissan Sentra. We hebben hem gekocht via een andere marinier, dan weten we in elk geval zeker dat het goed is. Er rijden hier namelijk nogal wat barrels rond dus je weet maar nooit wat mis is met zo'n auto. Gisteren al wel de eerste aanrijding gehad. Op de parkeerplaats van de supermarkt nota bene.. Redmar reed achteruit en zag iemand anders, die ook achteruit reed, niet. Dus dat was even vervelend. Onze auto had niks en de ander alleen blikschade dus dat viel ook wel weer mee. Alleen in Nederland heb je dat mooie schadeformulier, maar hier moet er standaard de politie bijkomen. En voordat zij arriveren ben je weer een tijdje verder haha. Maar alles is helemaal goed gekomen.
Verder zijn we vorige week naar de Natural Bridge (voor oma: dat is natuurlijke brug) gegaan. Dit is eigenlijk dé trekpleister van Aruba, ware het niet dat hij is ingestort. Nu gaan er complottheorieën dat de familie van Natalee Holloway dat heeft gedaan maar daar zal toch weinig van waar zijn neem ik aan. Er staat nog een kleinere natuurlijke brug naast en het blijft een mooi stukje natuur.
Afgelopen zaterdag hebben we een bezoekje gebracht aan het natuurpark, Arikok. Dit is een enorm park wat erg dor is met veel cactussen, maar langs de kust vind je echt geweldige strandjes. Zo weggelopen van de set van Pirates of the Carribean! Op foto's zie je dat toch minder goed maar het waren echt de mooiste strandjes die ik ooit heb gezien. Verder hebben ze een aantal grotten, waaronder een grot waarin allemaal vleermuizen zitten. Ik dacht nog van tevoren: ja hoor dan zie je er misschien 1 of 2. Nou daar heb ik me wel in vergist, de grot zat echt helemaal vol met vleermuizen die om je heen vliegen. Beetje griezelig maar zeker leuk om mee te maken. In het park zijn we nog een stukje off road gegaan. Hadden we niet moeten doen want phff wat waren we blij toen we weer veilig terug waren haha. Eigenlijk zou je een jeep moeten hebben om het park te bezoeken. We wilden toen nog naar de Natural Pool maar dat is weer een wandeltocht van 3 uur heen en terug zodat het ons verstandig leek dat voor een andere dag te bewaren. Dus toen zijn we maar lekker op het strand gaan liggen, ook geen straf natuurlijk!
De volgende dag hebben we allemaal kleine strandjes opgezocht op het eiland, waar je ook goed kan snorkelen. Aan het snorkelen zijn we nog niet toegekomen maar man wat hebben ze hier mooie stranden! Eén strand had een mangrove, waar heel veel vissen etc. te vinden zijn dus daar gaan we snel maar eens heen. Ik moet zeggen dat ik het nog wel een beetje eng vind om te snorkelen, heb weinig zin om een murene of een octopus tegen te komen, maar dat moet ik maar voor lief nemen. Het schijnt wel erg mooi te zijn dus ben er wel benieuwd naar.
Voor degene die post willen sturen: dit kan beter naar de kazerne. De post komt misschien wel redelijk snel aan op Aruba, maar op het eiland zelf doen ze er 2/3 weken over om de post te bezorgen. Bovendien moeten wij, als het gaat om een pakketje, nog zo'n 20 euro douanerechten erover betalen dus dat is een beetje zonde. Brievenbussen kennen ze trouwens niet dus de post wordt gewoon tussen de deur gestoken. Hoe je precies een pakketje moet verzenden naar de kazerne zal ik er de volgende keer even opzetten want dat moet ik nog even uitzoeken.
Bedankt voor de reacties de vorige keer en alle smsjes etc. Erg leuk om wat van thuis te horen!! Oja voor ik het vergeet, ik ben nog wel bereikbaar via whatsapp maar gewone smsjes komen niet meer aan omdat ik een Arubaans prepaid kaartje erin heb zitten. We missen iedereen al wel een beetje maar gelukkig bestaat er Skype, echt een uitkomst :)
Veel liefs van ons.
p.s.: hieronder staan wat foto's, maar als je links in het menu bij foto's kijkt zie je er als het goed is meer.
11 Juni 2013 - 18:21
Klara:
Hallo Thalia en Redmar
Zo te lezen hebben jullie het wel fijn daar en wat leuke uitstapjes gemaakt
Is het erg warm daar
Hier schijnt wel de zon maar de avonden zijn erg koud
Heb je zelf ook al weer werk of geniet je nog even van alle dingen om je heen
Hebben jullie een mooi huisje daar en alles al naar wens in gericht
stonden daar al meubels in
Wij wensen jullie samen een hele fijne tijd daar
Groetjes Hans en Klara -
14 Juni 2013 - 19:38
Marjan Van Der Vegte:
Leuk om jullie foto's te bekijken en wat mee te krijgen van wat jullie daar doen.
Volgens mij zitten jullie daar in het paradijs!!!!
Maar dat Redmar niet goed kan mountainbiken, dat begrijp ik niet. Met Koen in Italië schijnen ze erg gevaarlijke capriolen te hebben uitgehaald en daar is hij totaal niet gewond geraakt!!
Groetjes ook van Sieb en Koen en geniet van deze mooie ervaring! Marjan